Politica de Retur


A. Principii generale

Mads Smart S.R.L. pune la dispoziţia clienţilor săi posibilitatea returnării produselor achiziționate online de pe website-ul www.madssmart.ro în termen 15 zile de la primirea comenzii. Mads Smart S.R.L. poate decide înlocuirea produselor returnate sau rambursarea contravalorii acestora.


B. Condiții de retur

Conform legislației în vigoare O.U.G. 34/2014, Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 427 din 11/06/2014 site-ul www.madssmart.ro comercializează în principal produse personalizate după specificațiile clienților, și se încadrează în excepțiile privind dreptul de retragere prevăzute de articolul 16 al OUG. 34/2014 referitoare la contractele de la distanță și contractele în afara spațiilor comerciale. Conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, în cazul în care Cumpăratorul optează pentru achiziționarea unor produse personalizate în mod clar, confecționate dupa specificațiile indicate de către Cumpărător, produsele suferind astfel modificări la cererea Cumpărătorului, acesta acceptă faptul că produsele de acest fel nu se returnează și nu se pot înlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare. Majoritatea produselor comercializate pe site-ul www.madssmart.ro intră sub incidența acestei excepții, fiind personalizate în mod clar, dupa specificațiile prezentate de Cumpărator. Pentru realizarea returului este necesară prezentarea facturii Mads Smart primită împreună cu produsul. Pentru finalizarea returului este necesară furnizarea datelor de identificare (nume, prenume, adresă de domiciliu), conform art. 319 din Codul Fiscal.


C. Situații

Dacă produsele comandate nu respectă dimensiunile (peste abaterile tehnologice), culorile sau prezintă defecte ascunse, S.C. Mads Smart S.R.L. vă oferă posibilitatea returnării acestora în scopul schimbării sau rambursării contravalorii acestora. Trebuie ținut cont de faptul că reprezentarea grafică pe echipamentele video (monitor, tabletă, telefon mobil, tv, etc) este realizată cu ajutorul tehnologiei RGB și imprimarea este realizată cu echipamente CMYK, spații de culoare care sunt apropiate dar NU identice. În consecință este posibil să apară diferențe la anumite tonuri de gri sau anumite nuanțe de culori.


D. Important

Pentru acceptarea returului, produsele trebuie să fie în aceeași stare în care le-ați primit, să nu prezinte urme de utilizare/uzură, urme de lovituri sau componente/accesorii lipsă sau deteriorate, intervenții neautorizate. Transportul produselor returnate se va face pe cheltuiala Cumpărătorului.


E. Analiza retururilor

S.C. Mads Smart S.R.L. îşi rezervă dreptul de a analiza și decide acordarea sau nu a returului pentru fiecare solicitare în parte, ținându-se cont de starea produsului returnat, termenul în care s-a solicitat returnarea produsului, condițiile în care a fost returnat sau justețea motivelor invocate.


F. Procedura de retur

Returul se poate face atât pentru clienții care au cont pe site cât si pentru cei care au comandat fără crearea unui cont personal.
În ambele situații, vă rugam sa trimiteti un e-mail cu motivele returului, informațiile bancare, nume titular cont bancar, nume bancă și în cazul firmelor codul unic de identicare fiscală (CUI). Vă rugăm să specificați foarte clar motivul returului.
Returnarea produselor se va face pe cheltuiala Dvs. prin intermediul unei companii de curierat aleasă de către Dvs., excepție făcând situațiile în care s-a efectuat o greșeală în cadrul procesului inițial de livrare al comenzii. Returnarea produselor se face în ambalajul original, pentru a preîntâmpina deteriorarea produselor în timpul transportului. Costul aferent returnării produsului este costul de transport practicat de către compania de curierat aleasă de cumpărător.


G. Reclamații și sugestii

Pentru orice reclamaţie şi/sau sugestii în legătura cu returnarea produselor comercializate pe www.madssmart.ro vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de e-mail: contact@madssmart.ro.